Zielone pesto z natki petruszki.

Zielone pesto z natki piertuszki.

Soczyście zielone pesto będzie ozdobą stołu i z pewnością zachwyci swoim smakiem. Przygotowanie banalnie proste i szybkie. Można podać jako pastę do kanapek lub w miseczce jak humus.

Składniki potrzebne na pesto z pietruszki:

Przygotowanie pesto z natki petruszki:

Ziarna słonecznika zalewamy gorącą wodą i czekamy około 10 min aż zmiękną. Blendujemy ziarna słonecznika, z pęczkiem pietruszki, czosnkiem i sokiem z cytryny. Dolewamy trochę przegotowanej wody (może być ta ze słonecznika) żeby uzyskać odpowiednią konsystencję. Doprawiamy solą do smaku. I gotowe.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *