Mąki

Informacja

Promocje

Nasz sklep internetowy oferuje wiele rodzajów eko mąki. Czym się różnią? Ogólnie zdrowsze są mąki razowe. Osoby nietolerujące glutenu powinny wybrać mąkę inną niż mąka pszenna (w tym: orkiszowa), żytnia, jęczmienna i owsiana (warto zwrócić uwagę na koncentrat mąki bezglutenowej). Przy nadkwasocie i zgadze dobrym wyborem jest mąka jaglana (czyli mąka z prosa) i mąka gryczana. Każda mąka ma wyraźnie inny smak, dlatego warto eksperymentować i tworzyć potrawy z niestandardowych mąk, np. mąki z amarantusa. Tapioka, czyli mąka z manioku, ma neutralny smak, więc można jej użyć do zagęszczania sosów, gdy obawiamy się, że inna mąka źle wpłynie na ich smak. Masz pytanie na temat mąki pisz na adres maki@ekolubek.pl

Mąki 

na stronę
Pokazuje 1 - 12 z 38 elementów
Pokazuje 1 - 12 z 38 elementów