Mąki

Informacja

Nasz sklep internetowy oferuje wiele rodzajów eko mąki. Czym się różnią? Ogólnie zdrowsze są mąki razowe. Osoby nietolerujące glutenu powinny wybrać mąkę inną niż mąka pszenna (w tym: orkiszowa), żytnia, jęczmienna i owsiana (warto zwrócić uwagę na koncentrat mąki bezglutenowej). Przy nadkwasocie i zgadze dobrym wyborem jest mąka jaglana (czyli mąka z prosa) i mąka gryczana. Każda mąka ma wyraźnie inny smak, dlatego warto eksperymentować i tworzyć potrawy z niestandardowych mąk, np. mąki z amarantusa. Tapioka, czyli mąka z manioku, ma neutralny smak, więc można jej użyć do zagęszczania sosów, gdy obawiamy się, że inna mąka źle wpłynie na ich smak. Masz pytanie na temat mąki pisz na adres maki@ekolubek.pl

Mąki 

na stronę
Pokazuje 37 - 38 z 38 elementów
Pokazuje 37 - 38 z 38 elementów