Mąki bezglutenowe to alternatywa dla mąki pszennej. Mąka kukurydziana o lekko orzechowym smaku, w miarę miałka. Sprawdza się do naleśników, omletów, zagęszczania zup i sosów. Jako dodatek do wypieków. Mąka ryżowa jest bezsmakowa, średnio gruba jako dodatek do do ciast i placków, świetna do zagęszczenia sosu do chińszczyzny. Mąka gryczana z ziaren gryki słabo miałka, charakterystyczny gryczany smak, dobra do naleśników, pierogów i pieczywa. Mąka sojowa i z cieciorki dość miałka i dobrze jak na mąki bezglutenowe wiąże cisto dobrze jest przemieszać ją z mąką neutralną w smaku. Tapioka czyli mąka lub perełki z manioku dobra do zagęszczania zup i sosów. Maka z kasztanów jadalnych

Mąki bezglutenowe 

na stronę
Pokazuje 1 - 12 z 18 elementów
Pokazuje 1 - 12 z 18 elementów