Truskawka liofilizowana, bezglutenowa 13g - Frupp Zobacz większe

Truskawka liofilizowana, bezglutenowa 13g - Frupp

8v-x82

Nowy produkt

Truskawka liofilizowana bezglutenowa Frupp zawiera naturalny błonnik - 16%, witaminy z grupy B i witaminę C. Chrupiące, pyszne, lekkie i pożywne owoce.

Bez barwników i konserwantów. Produkt bezglutenowy. PL-064-075.

Więcej szczegółów

2 szt.

5,60 zł brutto

OPIS

Cechy produktu:

 

Liofilizacja -  proces usuwania wody w próżni w niskiej temperaturze, pozostawiający najwartościowsze rzeczy w postaci chrupiącego warzywa lub owoca. Proces liofilizacji zatrzymuje większość składników odżywczych warzyw lub owoców.

Truskawka liofilizowana bezglutenowa Frupp zawiera naturalny błonnik - 16%, witaminy z grupy B i witaminę C. Chrupiące, pyszne, lekkie i pożywne owoce.


Soczysty smak i aromat świeżych truskawek.


Bez barwników i konserwantów.


Masa netto: 15g

 

Sposób spożycia: do bezpośredniego spożycia po otwarciu opakowania lub jako dodatek dodeserów, ciast, jogurtów czy napojów.

 

Zużyto 1 kg truskawki świeżej do wyprodukowania 100 g truskawki liofilizowanej.

 


Wartość odżywcza w 100 g produktu:



- wartość energetyczna 1347 kJ / 320 kcal

- tłuszcz: 4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g

- węglowodany 55 g, w tym cukry 55 g

- błonnik: 16 g

- białko: 8 g

- sól: 0,01 g

 

Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Kraj pochodzenia: Polska

Producent: Celiko.


30 innych produktów w tej samej kategorii: