Pieczywo chrupkie bezglutenowe z amarantusem 125g (Amarello) Zobacz większe

Pieczywo chrupkie bezglutenowe z amarantusem 125g (Amarello)

5v-576

Nowy produkt

Bez glutenu, bardzo dobry skład, m.in. amarantus, siemię lniane, mąka teff, wiesiołek.

Więcej szczegółów

7,90 zł brutto

OPIS

Pieczywo chrupkie z amarantusem firmy Amarello jest bezglutenowe i przygotowane z różnorodnych zdrowych ziaren takich jak amarantus, quinoa, gryka, siemię lniane i wiesiołek, dzięki czemu mogą je docenić również osoby tolerujące gluten. To bardzo wygodne rozwiązanie dla osób na diecie bezglutenowej, które nie mają łatwego dostępu do świeżego pieczywa bez glutenu. Doskonałe jako podstawa kanapek, np. z bezglutenową pastą słonecznikową. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić pieczywo chrupkie bezglutenowe lub inne produkty bez glutenu, nasz sklep internetowy ma bogatą ofertę produktów tego typu.

 

Masa netto: 125 g

 

Skład: kasza kukurydziana, amarantus (10%; mąka pełnoziarnista, nasiona ekspandowane), mielone siemię lniane, mąka gryczana, mąka z komosy ryżowej, mąka teff, mąka z wiesiołka, olej rzepakowy, sól morska.

 

Informacje dla alergików: pieczywo chrupkie bez glutenu

 

Wartość odżywcza w 100 g (informacje spisane z opakowania 20 stycznia 2016, mogą być nieaktualne):

Wartość energetyczna: 1573 kJ (372 kcal)

Tłuszcz: 4 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g

Węglowodany: 71 g

w tym cukry: 0,4 g

Błonnik: 6 g

Białko: 10 g

Sól: 0,5 g

 

Dlaczego warto jeść pieczywo chrupkie z amarantusem bezglutenowe?

  • Pieczywo chrupkie z amarantusem jest bezglutenowe, dlatego też mogą je stosować osoby chore na celiakię i nadwrażliwe na gluten. Oczywiście jest również odpowiednie dla osób nie stosujących tej diety.
  • Pieczywo chrupkie bez glutenu ma bardzo różnorodne, zdrowe składniki. Jest w nim np. amarantus, siemię lniane, quinoa (komosa ryżowa), teff (miłka abisyńska) i wiesiołek. Dzięki takiemu bogactwu zbóż i nasion pieczywo chrupkie bezglutenowe może dostarczyć wielu cennych składników pokarmowych.
  • Podobnie jak inne produkty tego typu, np. wafle ryżowe, maca czy sucharki, pieczywo chrupkie bez glutenu jest bardzo wygodne w użyciu i można je długo przechowywać. Osoby bez łatwego dostępu do świeżego pieczywa bezglutenowego mogą mieć zawsze na podorędziu bezpieczny zapas pieczywa chrupkiego.

 

Jak stosować pieczywo chrupkie bez glutenu Amarello?

  • Bezglutenowe pieczywo chrupkie możemy stosować zamiast zwykłego pieczywa, jeśli nie mamy go w danej chwili pod ręką. Dotyczy to zwłaszcza osób na diecie bezglutenowej, które mogą nie mieć łatwego dostępu do świeżego pieczywa.
  • Pieczywo chrupkie bez glutenu doskonale sprawdza się jako podstawa kanapek. Nasz sklep internetowy poleca jako dodatek bezglutenową pastę słonecznikową albo wasa-bi.
  • Podobnie jak wafle ryżowe i maca, pieczywo chrupkie bez glutenu to również dobra przekąska w podróży, pracy czy szkole.

 

Nasz sklep internetowy oferuje odbiór osobisty towaru w następujących miejscowościach: Łomianki. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić pieczywo chrupkie bez glutenu, tylko u nas niska cena i wysyłka do całego kraju.



30 innych produktów w tej samej kategorii: