Czekolada surowa deserowa wiśnia-acai BIO 50g (Cocoa) Zobacz większe

Czekolada surowa deserowa wiśnia-acai BIO 50g (Cocoa)

23v-756

Nowy produkt

Czekolada z nieprażonych ziaren kakaowca, słodzona cukrem kokosowym, z wiśnią, jagodami i jagodami acai, bez sztucznych dodatków, ekologiczna. 

Więcej szczegółów

2 szt.

9,90 zł brutto

OPIS

Czekolada deserowa marki Cocoa to czekolada surowa, czyli z nieprażonych ziaren kakaowca (bardziej wartościowa od czekolad z prażonych ziaren). Jest ekologiczna i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków, za to ma w składzie wiśnie, jagody i jagody acai. Słodzona cukrem z kwiatu palmy kokosowej. Bez mleka w proszku, bez lecytyny sojowej, bez oleju palmowego. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić czekoladę surową wiśnia-acai BIO lub inne ekologiczne przekąski, nasz sklep internetowy posiada bogatą ofertę tego typu produktów.

 

Masa netto: 50 g (połowa przeciętnej tabliczki czekolady)

 

Skład: nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, liofilizowana wiśnia* 2%, liofilizowane jagody*, liofilizowane jagody acai* 1%. Zawartość masy kakaowej min. 60%.

* - składniki ekologiczne.

 

Certyfikaty: PL-EKO-09 (ekologiczna czekolada surowa)

 

Informacje dla alergików: w produkcie możliwa obecność orzechów.

 

Wartość odżywcza w 100 g (informacje spisane z etykiety 7 października 2016, mogą być nieaktualne):

Wartość energetyczna: 587 kcal

Tłuszcz: 43 g

w tym kwasy nasycone: 27 g

Węglowodany: 41 g

w tym cukry: 38 g

Błonnik: 6 g

Białko: 6 g

Sól: 0,2 g

Potas: 682 mg (34% referencyjnej dziennej wartości spożycia)

Fosfor: 214 mg (30% referencyjnej dziennej wartości spożycia)

Magnez: 143 mg (38% referencyjnej dziennej wartości spożycia)

Żelazo: 4,5 mg (32% referencyjnej dziennej wartości spożycia)

 

Dlaczego warto jeść produkt czekolada surowa wiśnia-acai BIO zamiast zwykłej?

  • Surowa czekolada to czekolada z nieprażonych ziaren kakaowca, czyli z surowego kakao (zwykła wytwarzana jest z ziaren prażonych). Prażenie pozbawia kakao części jego wartości.
  • Jest to czekolada deserowa o zawartości kakao min. 60%. Kakao to cenny składnik czekolady, niezwykle bogaty w magnez (który wpływa na sprawność umysłu) oraz antyoksydanty (które opóźniają proces starzenia organizmu i wzmacniają odporność).
  • Surowa czekolada z wiśnią i jagodami acai marki Cocoa jest ekologiczna, czyli jej składniki pochodzą z certyfikowanych upraw.
  • Ekologiczna czekolada surowa wiśnia-acai ma stosunkowo mało cukru i jest to cukier z kwiatu palmy kokosowej.
  • Nasz sklep internetowy zwraca uwagę, że surowa czekolada BIO marki Cocoa ma bardzo dobry skład, bez sztucznych dodatków, m.in. bez konserwantów, aromatów, barwników, emulgatorów i oleju palmowego.
  • Naturalnym dodatkiem smakowym czekolady są liofilizowane wiśnie, jagody i jagody acai, które nadają jej lekko kwaskowatego smaku.
  • Ekologiczna czekolada raw to czekolada bez mleka, w szczególności bez mleka w proszku, które jest wszechobecne na rynku czekolad.
  • Jest to czekolada bez lecytyny sojowej ani żadnej innej.

 

Nasz sklep internetowy oferuje odbiór osobisty produktu. Dostępne lokalizacje: Łomianki. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić surową czekoladę deserową wiśnia-acai ekologiczną Cocoa, tylko u nas atrakcyjna cena i wysyłka do całego kraju.



30 innych produktów w tej samej kategorii: