Budyń bezglutenowy wiśniowy 45g (Celiko) Zobacz większe

Budyń bezglutenowy wiśniowy 45g (Celiko)

8v-47

Nowy produkt

Budyń ze skrobi ziemniaczanej i kukurydzianej, dlatego bezglutenowy. Dobry dla każdego.

Więcej szczegółów

0,80 zł brutto

OPIS

Budyń wiśniowy Celiko

to budyń bezglutenowy, tak więc w przeciwieństwie do zwykłych budyniów nadaje się dla osób, które z różnych powodów nie mogą przyjmować pokarmów zawierających gluten. Budyń jest bez glutenu, gdyż wyprodukowano go przy użyciu skrobi ziemniaczanej i kukurydzianej, które nie mają w sobie glutenu. Jest to budyń bez dodatku barwników.

 

Przepis na budyń bezglutenowy wiśniowy Celiko:

  • Weź 0,5 l zimnego mleka, odlej pół szklanki, wsyp całą zawartość opakowania i rozmieszaj. Resztę mleka posłódź dwoma łyżkami cukru (ok. 40 g) i zagotuj.
  • Do gotującego się mleka dolej rozmieszany w mleku budyń bezglutenowy wiśniowy i cały czas mieszając, gotuj jeszcze przez chwilę.
  • Opłucz zimną wodą salaterki i wlej do nich gotowy budyń bezglutenowy. Pozostaw do stężenia.

 

Masa netto: 45 g

 

Budyń bezglutenowy - skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat, barwnik – koszenila.

 

Produkt bezglutenowy

 

1 budyń Celiko = 4 porcje budyniu po ok. 150 g

 

Wartość odżywcza w 100 g budyniu bezglutenowego w proszku:

Wartość energetyczna: 1478,8 kJ / 353,5 kcal

Tłuszcz: 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g

Węglowodany 86,5 g, w tym cukry 0,2 g

Białko: 0,3 g

Błonnik: 0 g

Sód: 0,01 g

 

Wartość odżywcza w 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2%:

Wartość energetyczna: 596,2 kJ / 142,5 kcal

Tłuszcz: 2,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g

Węglowodany: 25,6 g, w tym cukry 15,6 g

Białko: 3,9 g

Błonnik: 0 g

Sód: 0,06 g

 

Nasz sklep bezglutenowy oferuje odbiór osobisty towaru. Dostępne lokalizacje: Łomianki.

30 innych produktów w tej samej kategorii: