Budyń bezglutenowy malinowy 45g (Celiko) Zobacz większe

Budyń bezglutenowy malinowy 45g (Celiko)

8v-53

Nowy produkt

Budyń bezglutenowy na bazie skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej. Przepyszny budyń specjalnie dla osób nietolerujacych glutenu jednak dobry dla wszystkich.

Więcej szczegółów

10 szt.

0,80 zł brutto

OPIS

Budyń bezglutenowy malinowy

Budyń malinowy Celiko to budyń bezglutenowy, a zatem odpowiedni dla osób cierpiących na celiakię lub nietolerancję glutenu. Budyń jest produktem bez glutenu, ponieważ do jego wyrobu użyto skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej, które nie zawierają glutenu. Jest to budyń bez dodatku barwników.

 

Przepis na budyń bezglutenowy malinowy Celiko:

  • Przygotuj 0,5 l chłodnego mleka, odlej pół szklanki i do tej porcji wsyp całą zawartość opakowania i dobrze rozmieszaj. Do reszty mleka dodaj dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotuj.
  • Do gotującego się mleka wlej rozmieszany w mleku budyń bezglutenowy malinowy i cały czas mieszając, gotuj jeszcze przez chwilę.
  • Opłucz zimną wodą salaterki i wlej do nich gotowy budyń bezglutenowy. Zostaw do stężenia.

 

Masa netto: 45 g

 

Budyń bezglutenowy malinowy - skład:

skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat, barwnik - koszenila.

 

Produkt bezglutenowy

 

Opakowanie to 4 porcje budyniu po ok. 150 g

 

Wartość odżywcza w 100 g budyniu bezglutenowego w proszku:

Wartość energetyczna: 1479,7 kJ / 353,7 kcal

Tłuszcz: 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g

Węglowodany 86,5 g, w tym cukry 0,2 g

Błonnik: 0 g

Białko: 0,3 g

Sód: 0,01 g

 

Wartość odżywcza w 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2%:

Wartość energetyczna: 596,2 kJ / 142,5 kcal

Tłuszcz: 2,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g

Węglowodany: 25,6 g, w tym cukry 15,6 g

Błonnik: 0 g

Białko: 3,9 g

Sód: 0,06 g

 

Nasz sklep bezglutenowy oferuje odbiór osobisty towaru. Dostępne lokalizacje: Łomianki. Nie zastanawiaj się dłużej gdzie kupić budyń malinowy bezglutenowy Celiko.

30 innych produktów w tej samej kategorii: