Agar-agar 20g (Smakosz) Zobacz większe

Agar-agar 20g (Smakosz)

5v-32

Nowy produkt

Wegański zamiennik żelatyny z alg. Galaretka agarowa nie rozpuszcza się w temp. pokojowej. Agar wspomaga odchudzanie, bo pęcznieje i powoduje uczucie sytości.

Więcej szczegółów

Duża ilość

5,30 zł brutto

OPIS

Cechy produktu:

Agar-agar to bezsmakowa substancja zagęszczająca wytwarzana z czerwonych alg, czyli krasnorostów. Doskonale spełnia rolę zamiennika żelatyny.

 

Czemu warto używać agar-agar zamiast żelatyny?

  • Agar-agar jest chętnie używany przez wegetarian, ponieważ w przeciwieństwie do żelatyny jest produktem pochodzenia roślinnego.
  • Ogromną zaletą agar-agaru jest to, że nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej. Wobec tego galaretkę z agar-agaru można trzymać przez dłuższy czas poza lodówką.
  • Agar-agar zmniejsza uczucie głodu, więc chętnie stosują go osoby będące na diecie odchudzającej.
  • Ponadto, agar-agar w około 80% składa się z błonnika, dzięki czemu przyspiesza perystaltykę jelit.

 

Agar-agar – co można z nim zrobić?

  • Znakomicie nadaje się jako substancja żelująca do wszelkich deserów takich jak galaretki, lody czy ciasta, a także do innych potraw: pasztetów, sałatek, jaj,  ryb, mięs, dżemów i innych.

 

Masa netto: 20 g

 

Kraj pochodzenia: Hiszpania

 

Jak przyrządzić galaretkę z agar-agarem?

 

Składniki na 1 l galaretki:

1 l soku owocowego

150 g cukru

10 g agar-agaru

 

Zagotować sok z cukrem. Do gotującego się soku stopniowo wsypywać agar-agar, dobrze zamieszać i ostudzić.



Nie zastanawiaj sie dłużej gdzie kupić agar-agar. Nasz sklep dla wegetarian oferuje odbiór osobisty towaru w następujących miejscowościach: Łomianki.



30 innych produktów w tej samej kategorii: