Nowość Pektyna amidowana cytrusowo - jabłkowa Batom Zobacz większe

Pektyna amidowana cytrusowo - jabłkowa Batom

5v-x62

Nowy produkt

Opakowanie 150 g.

Pektyna pozyskana z pulpy jabłkowej i skórek cytrusów. Właściowści żelujące pozwalają przygotować domowe dżemy, marmolady czy galaretki bez sztucznych dodatków i konserwantów.

Więcej szczegółów

9 szt.

28,00 zł brutto

OPIS

Pektyna amidowana cytrusowo - jabłkowa Batom

Poza tradycyjnym zastosowaniem do przygotowania dżemów i marmolad, można ją wykorzystać do napojów mlecznych, owocowych lub do przygotowania domowego keczupu.

Pektyna zagęszcza ciecz ponieważ w kwaśnym środowisku wykazuje właściwości żelujące. Pektyna z pulpy jabłkowej oraz skórek cytrusowych, zawiera błonnik z grupy błonników rozpuszczalnych. 
Pektyna amidowana żeluje w szerszym zakresie PH i pozwala zaoszczędzić na cukrze.

Zgodnie z zaleceniem producenta opakowanie 150 g wystarcza na 10 kg owoców i 5 kg cukru. Jednak praktycznie ilość pektyny należy uzależnić od tego jaką gęstość produktu chcemy otrzymać oraz od kwaśności owoców.
Jeśli chcesz przygotować prawdziwe domowe przetwory, bez konserwantów i chemii nie zastanawiaj się tylko wybierz pektynę do ich zagęszczenia, dostępne w sklepach środki żelujące niestety zawierają konserwanty a często cukier.


Skałdniki:  100% pektyna amidowana pozyskana z puly jabłkowej i skórek cytrusów.

 

Sklep ekolubek poleca pektynę amidowana Batom, możliwy odbiór osobisty w Łomiankach dolnych.




30 innych produktów w tej samej kategorii: