Prawdziwy cukier waniliowy BIO 20g (Amylon) Zobacz większe

Prawdziwy cukier waniliowy BIO 20g (Amylon)

23v-31

Nowy produkt

Cukier waniliowy, a nie wanilinowy, czyli z wanilii, a nie waniliny. W sklepach często jest ta druga, gorsza wersja. Poza tym: z cukru trzcinowego. Produkt ekologiczny.

Więcej szczegółów

Duża ilość

3,30 zł brutto

OPIS

Cukier waniliowy to cukier z dodatkiem wanilii. Jest to typowy dodatek do ciast. Produkt ten często występuje w środkowoeuropejskich przepisach, jednak co ciekawe jest mało znany i trudno dostępny poza Europą.

 

Prawdziwy cukier waniliowy zawiera zmieloną wanilię. Jednak najczęściej w sklepach spotykamy nie cukier waniliowy, ale cukier wanilinowy – różnica w zapisie praktycznie niezauważalna, przez co wiele osób nazywa ten produkt cukrem waniliowym, choć nim nie jest. Cukier wanilinowy nie zawiera wanilii, tylko jeden jej składnik, otrzymywany syntetycznie: wanilinę. Jest tańszym zamiennikiem cukru waniliowego i ma uboższy aromat.

 

Cukier waniliowy można też skomponować samodzielnie w domu (nasz sklep ma w ofercie przyprawę wanilia burbońska i duży wybór cukrów i słodzików).

 

Czym różni się cukier waniliowy Amylon od zwykłego cukru waniliowego?

  • Produkt ma składzie cukier trzcinowy, a nie zwykły cukier.
  • Cukier waniliowy Amylon ma certyfikat potwierdzający jego ekologiczny charakter.

 

Do czego można stosować cukier waniliowy Amylon?

  • Do ciast, gofrów i innych deserów.

 

Masa netto: 20 g

 

Skład: cukier trzcinowy BIO, mielona wanilia Bourbon BIO (min. 1,5%)

 

Certyfikaty: CZ-BIO-001

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 1692 kJ (398 kcal)

Tłuszcz: 0,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g

Węglowodany: 98,0 g, w tym cukry 86,0 g

Białko: 0,1 g

Sól: 0,01 g

 

Nasz sklep ekologiczny oferuje odbiór osobisty produktu. Dostępne lokalizacje: Łomianki.



30 innych produktów w tej samej kategorii: