Proszek do pieczenia bez fosforanów bezglutenowy BIO 12g (Amylon) Zobacz większe

Proszek do pieczenia bez fosforanów bezglutenowy BIO 12g (Amylon)

23v-9

Nowy produkt

Skrobia kukurydziana (ekologiczna) zamiast pszennej, kamień winny zamiast fosforanów. Bezglutenowy.

Więcej szczegółów

Duża ilość

1,70 zł brutto

OPIS

Czemu warto stosować proszek do pieczenia bez fosforanów bezglutenowy Amylon?

  • Proszek do pieczenia bez fosforanów Amylon zawiera skrobię kukurydzianą (a nie pszenną), która z natury nie zawiera glutenu. Tak więc produktem mogą być zainteresowane osoby nietolerujące glutenu.
  • Skrobia kukurydziana zawarta w proszku pochodzi z rolnictwa ekologicznego.
  • Jest to proszek do pieczenia bez fosforanów. Zwykłe proszki często zawierają fosforany, np. difosforan disodowy. Są to substancje syntetyczne, które w dużej ilości mogą m.in. prowadzić do uszkodzenia nerek.

 

Masa netto: 12 g

 

Skład: skrobia kukurydziana BIO, substancje spulchniające (kamień winny, wodorowęglan sodu). Jest to proszek do pieczenia bez fosforanów.

 

Informacje dla alergików: proszek do pieczenia bez glutenu

 

Certyfikaty: CZ-BIO-001 (ekologiczny proszek do pieczenia)

 

Wartość odżywcza w 100 g proszku do pieczenia Amylon:

Wartość energetyczna: 705 kJ (166 kcal)

Tłuszcz: 0,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g

Węglowodany: 41,0 g, w tym cukry 0,0 g

Białko: 0,1 g

Sól: 15,4 g

 

Nasz sklep bezglutenowy oferuje odbiór osobisty towaru w następujących miejscowościach: Łomianki.

30 innych produktów w tej samej kategorii: