Budyń bezglutenowy czekoladowy 46g (Celiko) Zobacz większe

Budyń bezglutenowy czekoladowy 46g (Celiko)

8v-46

Nowy produkt

Budyń ze skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej, produkt bezglutenowy. Smak i konsystencja nie odbiegają od tradycyjnych budyni. Dobry dla każdego.

Więcej szczegółów

16 szt.

0,80 zł brutto

OPIS

Budyń czekoladowy bezglutenowy

Budyń czekoladowy Celiko to budyń bezglutenowy, czyli odpowiedni dla osób chorych na celiakię lub nietolerancję glutenu. Budyń jest bez glutenu, ponieważ do jego produkcji użyto skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej, które nie zawierają glutenu. Jest to budyń bez dodatku barwników.

 

Przepis na budyń bezglutenowy czekoladowy Celiko:

  • Z 0,5 l chłodnego mleka odlać pół szklanki, wsypać całą zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować.
  • Do gotującego się mleka wlać rozmieszany w mleku budyń bezglutenowy czekoladowy i cały czas mieszając, gotować jeszcze przez chwilę.
  • Opłukać zimną wodą salaterki i wlać do nich gotowy budyń bezglutenowy. Pozostawić do stężenia.

 

Masa netto: 46 g

 

Budyń bezglutenowy - skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12% (9%), aromat.

 

Produkt bezglutenowy

 

Opakowanie wystarcza na 4 porcje budyniu po ok. 150 g

 

Wartość odżywcza w 100 g budyniu bezglutenowego w proszku:

Wartość energetyczna: 1459 kJ / 349 kcal

Tłuszcz: 1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g

Węglowodany 79,8 g, w tym cukry 0,3 g

Błonnik: 2,8 g

Białko: 2,3 g

Sól: 0,02

 

Wartość odżywcza w 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2%:

Wartość energetyczna: 540 kJ / 141 kcal

Tłuszcz: 2,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g

Węglowodany: 24,8 g, w tym cukry 15,6 g

Błonnik: 0,3 g

Białko: 4,1 g

Sól: 0,1 g

 

Nie zastanawiaj się gdzie kupic budyń bezglutenowy Celiko. Nasz sklep bezglutenowy oferuje odbiór osobisty produktu. Dostępne lokalizacje: Łomianki.

30 innych produktów w tej samej kategorii: