Budyń bezglutenowy czekoladowy 46g (Celiko) Zobacz większe

Budyń bezglutenowy czekoladowy 46g (Celiko)

8v-46

Nowy produkt

Budyń ze skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej, produkt bezglutenowy. Smak i konsystencja nie odbiegają od tradycyjnych budyni. Dobry dla każdego.

Więcej szczegółów

1,30 zł brutto

OPIS

Cechy produktu:

Budyń czekoladowy Celiko to budyń bezglutenowy, czyli odpowiedni dla osób chorych na celiakię lub nietolerancję glutenu. Budyń jest bez glutenu, ponieważ do jego produkcji użyto skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej, które nie zawierają glutenu. Jest to budyń bez dodatku barwników.

 

Przepis na budyń bezglutenowy czekoladowy Celiko:

  • Z 0,5 l chłodnego mleka odlać pół szklanki, wsypać całą zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować.
  • Do gotującego się mleka wlać rozmieszany w mleku budyń bezglutenowy czekoladowy i cały czas mieszając, gotować jeszcze przez chwilę.
  • Opłukać zimną wodą salaterki i wlać do nich gotowy budyń bezglutenowy. Pozostawić do stężenia.

 

Masa netto: 46 g

 

Budyń bezglutenowy - skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12% (9%), aromat.

 

Produkt bezglutenowy

 

Opakowanie wystarcza na 4 porcje budyniu po ok. 150 g

 

Wartość odżywcza w 100 g budyniu bezglutenowego w proszku:

Wartość energetyczna: 1459 kJ / 349 kcal

Tłuszcz: 1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g

Węglowodany 79,8 g, w tym cukry 0,3 g

Błonnik: 2,8 g

Białko: 2,3 g

Sól: 0,02

 

Wartość odżywcza w 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2%:

Wartość energetyczna: 540 kJ / 141 kcal

Tłuszcz: 2,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g

Węglowodany: 24,8 g, w tym cukry 15,6 g

Błonnik: 0,3 g

Białko: 4,1 g

Sól: 0,1 g

 

Nie zastanawiaj się gdzie kupic budyń bezglutenowy Celiko. Nasz sklep bezglutenowy oferuje odbiór osobisty produktu. Dostępne lokalizacje: Łomianki.



30 innych produktów w tej samej kategorii: