Budyń bezglutenowy morelowy BIO 40g (Amylon) Zobacz większe

Budyń bezglutenowy morelowy BIO 40g (Amylon)

8v-209

Nowy produkt

Budyń bez glutenu, bez cukru, o wyjątkowo wartościowym składzie: aż 11% to suszone morele BIO! Ekologiczny.

Więcej szczegółów

Duża ilość

3,90 zł brutto

OPIS

Budyń morelowy Amylon to wyjątkowo zdrowy okaz na rynku budyniów. Bez cukru, bez glutenu, ekologiczny i z suszonymi owocami w środku.

 

Czemu warto jeść budyń bezglutenowy morelowy Amylon?

  • Budyń ma wyjątkowo wartościowy i zdrowy skład. Aż 11% składników to suszone morele, tak więc jest prawdziwie morelowy, a nie tylko o smaku morelowym. Dodatkowo składniki są ekologiczne.
  • Jest to budyń bezglutenowy, tak więc mogą go jeść osoby chore na celiakię i nadwrażliwe na gluten. Bezglutenowy charakter zawdzięcza przede wszystkim użyciu skrobi kukurydzianej zamiast mąki pszennej.

 

Budyń morelowy bezglutenowy Amylon – sposób przygotowania:

  • Z 1/2 litra zimnego mleka należy odlać pół szklanki.
  • Do pozostałego mleka należy dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania. Możesz też przygotować budyń z ksylitolem albo budyń ze stevią dla cukrzyków i osób na diecie, wystarczy zamiast cukru dodać ksylitol lub inny słodzik.
  • Do 1/2 szklanki mleka wsyp zawartość torebki i dobrze wymieszaj.
  • Do gotującego się mleka wlej rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając aż do zgęstnienia.

 

Budyń bezglutenowy – masa netto: 40 g

 

Skład: skrobia kukurydziana BIO, suszone morele BIO (min. 11%), naturalny aromat morelowy.

 

Certyfikaty: CZ-BIO-001 (budyń ekologiczny)

 

Budyń bez glutenu, ekologiczny.

 

Wartość odżywcza w 100 g budyniu po przygotowaniu wg przepisu (z mlekiem 1,5% i cukrem):

Wartość energetyczna: 386 kJ / 91 kcal

Tłuszcze: 1,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g

Węglowodany: 16,9 g

w tym cukry: 11,4 g

Białko: 2,9 g

Sól: 0,09 g

 

Nasz sklep bezglutenowy oferuje odbiór osobisty produktu. Dostępne lokalizacje: Łomianki.

30 innych produktów w tej samej kategorii: