Budyń bezglutenowy waniliowy BIO 40g (Amylon) Zobacz większe

Budyń bezglutenowy waniliowy BIO 40g (Amylon)

8v-507

Nowy produkt

Budyń bez glutenu, bez cukru, o wyjątkowo wyszukanym składzie: składniki są ekologiczne i zawierają prawdziwą wanilię!

Więcej szczegółów

Duża ilość

3,45 zł brutto

OPIS

Budyń waniliowy Amylon

to prawdziwy król budyniów: bez cukru, bez glutenu, ekologiczny i z prawdziwą wanilią burbońską w składzie. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić budyń bezglutenowy lub inne produkty bez glutenu, nasz sklep internetowy oferuje duży wybór dla osób nietolerujących glutenu.

 

Budyń bezglutenowy – masa netto: 40 g

 

Skład: skrobia kukurydziana BIO, mielona wanilia Bourbon BIO (min. 1,5%), naturalny aromat waniliowy.

 

Certyfikaty: CZ-BIO-001 (budyń ekologiczny)

 

Informacje dla alergików: budyń bez glutenu, ekologiczny. Może zawierać śladowe ilości mleka i jaj.

 

Wartość odżywcza w 100 g budyniu po przygotowaniu wg przepisu, z mlekiem 1,5% i cukrem (informacje spisane z opakowania 20 lutego 2015, mogą być nieaktualne):

Wartość energetyczna: 387 kJ / 91 kcal

Tłuszcze: 1,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g

Węglowodany: 17,0 g

w tym cukry: 11,1 g

Białko: 2,9 g

Sól: 0,09 g

 

Dlaczego warto jeść budyń bezglutenowy waniliowy Amylon?

  • Budyń ma wyjątkowo interesujący skład. Składniki są ekologiczne i jest wśród nich prawdziwa wanilia burbońska.
  • Jest to budyń bezglutenowy, tak więc mogą go jeść osoby cierpiące na celiakię i nadwrażliwe na gluten. Bezglutenowy charakter zawdzięcza przede wszystkim użyciu skrobi kukurydzianej zamiast mąki pszennej.
  • Jest to też budyń bez cukru. Sam/sama możesz zdecydować, czy dodasz do niego cukru albo jak dużo. Nasz sklep internetowy poleca dodanie ksylitolu lub stevii zamiast cukru, dzięki takiemu zabiegowi możemy przygotować dietetyczny budyń dla cukrzyków (diabetyków).

 

Budyń waniliowy bezglutenowy Amylon – sposób przygotowania:

  • Z 1/2 litra zimnego mleka odlewamy pół szklanki.
  • Do pozostałego mleka dodajemy 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawiamy do zagotowania. Nasz sklep internetowy radzi: możesz też przygotować budyń z ksylitolem albo budyń ze stevią dla cukrzyków i osób na diecie, wystarczy zamiast cukru dodać ksylitol lub inny słodzik.
  • Do 1/2 szklanki mleka wsypujemy zawartość torebki i dobrze mieszamy.
  • Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony z mlekiem budyń bezglutenowy, ciągle mieszając aż do zgęstnienia.

  

Nasz sklep bezglutenowy oferuje odbiór osobisty produktu. Dostępne lokalizacje: Łomianki. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić budyń bez glutenu waniliowy Amylon.

30 innych produktów w tej samej kategorii: