Zakwas chlebowy bezglutenowy z quinoa w proszku BIO 20g (Biovegan) Zobacz większe

Zakwas chlebowy bezglutenowy z quinoa w proszku BIO 20g (Biovegan)

5v-591

Nowy produkt

Upiecz bezglutenowy chleb na zakwasie. Przeczytaj w opisie, jakie produkty są jeszcze potrzebne do wypieku!

Więcej szczegółów

5,30 zł brutto

OPIS

Uwaga: według przepisu na etykiecie do wypieku chleba potrzeba jeszcze drożdży bezglutenowych, mąki gryczanej i mąki sojowej! (nasz sklep internetowy ma wszystko w ofercie)

 

Zakwas chlebowy to produkt podobny do drożdży czy proszku do pieczenia, jest to najstarszy znany dodatek do wypieków, który nadaje im puszystości, a przy okazji także kwaskowatego smaku, który odróżnia tradycyjny chleb od bułek. Niniejszy produkt to gotowy zakwas chlebowy w proszku, który znacznie ułatwia wypiek chleba. Jest to zakwas bezglutenowy, przygotowany z komosy ryżowej - quinoa (tradycyjny zakwas przyrządza się z żyta, które zawiera gluten). Dodatkowo jest to zakwas ekologiczny, bez żadnych konserwantów, aromatów czy barwników. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić zakwas chlebowy bezglutenowy quinoa lub inne produkty bez glutenu, nasz sklep internetowy ma bogatą ofertę tego typu produktów.

 

Masa netto: 20 g (wystarcza na uzyskanie ok. 750 g chleba)

 

Skład: ekologiczna zmielona quinoa

 

Certyfikaty: PL-EKO-07 (ekologiczny zakwas chlebowy quinoa)

 

Informacje dla alergików: zakwas chlebowy bezglutenowy

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 1632 kJ / 390 kcal

Tłuszcz: 2,42 g,

w tym kwasy nasycone: 0,35 g

Węglowodany: 80 g

w tym cukry: 2,0 g

Błonnik: 2,47 g

Białko: 9,71 g

Sól: < 0,01 g

 

Dlaczego warto stosować zakwas chlebowy bezglutenowy z quinoa?

  • Zakwas chlebowy jest potrzeby, aby upiec tradycyjny chleb. Jednak standardowy zakwas chlebowy przyrządza się ze zbóż zawierających gluten, takich jak żyto czy pszenica. Zakwas chlebowy z komosy ryżowej to sposób na bezglutenowy chleb na zakwasie, odpowiedni dla osób nietolerujących tego składnika pokarmowego.
  • Zakwas chlebowy bezglutenowy jest ekologiczny, czyli pochodzi z certyfikowanych upraw, i nie zawiera żadnych konserwantów, aromatów i barwników.
  • Zakwas chlebowy bez glutenu z quinoa znacznie ułatwia wypiek chleba, ponieważ nie musimy przygotowywać zakwasu samodzielnie.

 

Jak stosować zakwas chlebowy bez glutenu w proszku?

  • Według informacji na etykiecie bezglutenowy chleb na zakwasie z quinoa można upiec w następujący sposób. Potrzebne: 1 zakwas chlebowy quinoa bio 20 g Biovegan, 350 g mąki gryczanej, 150 g mąki sojowej, 1 saszetka drożdży bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 1 łyżeczka soli, 375 ml letniej wody. Dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 1 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 60 min. Pozostawić do wystygnięcia.

 

Nasz sklep internetowy oferuje odbiór osobisty towaru. Dostępne lokalizacje: Łomianki. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić zakwas chlebowy bez glutenu z quinoa w proszku, tylko u nas niska cena i wysyłka do całego kraju.

30 innych produktów w tej samej kategorii: