Budyń bezglutenowy czekoladowy BIO 40g (Amylon) Zobacz większe

Budyń bezglutenowy czekoladowy BIO 40g (Amylon)

8v-660

Nowy produkt

Budyń bez glutenu, bez cukru, ekologiczny z bardzo dobrym składem: tylko skrobia i kakao, bez żadnych dodatków.

Więcej szczegółów

1 szt.

3,20 zł brutto

OPIS

Budyń czekoladowy Amylon to prawdziwy król budyniów: bez cukru, bez glutenu, ekologiczny i bez żadnych chemicznych dodatków, zawiera tylko skrobię i kakao. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić budyń czekoladowy bezglutenowy lub inne produkty bez glutenu, nasz sklep internetowy oferuje duży wybór produktów tego typu.

 

Masa netto: 40 g

 

Skład: skrobia kukurydziana*, kakao w proszku* (min. 20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

Certyfikaty: CZ-BIO-001 (ekologiczny budyń czekoladowy)

 

Informacje dla alergików: budyń czekoladowy jest bezglutenowy. Może zawierać śladowe ilości mleka i jaj.

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Warość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal

Tłuszcz: 2,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g

Węglowodany: 72,9

w tym cukry: 0,1 g

Białko: 4,8 g

Sól: 0,03 g

 

Dlaczego warto jeść budyń bezglutenowy czekoladowy Amylon?

  • Budyń ma wyjątkowo zdrowy skład. Składniki są ekologiczne i jest to tylko skrobia i kakao bez cukru i sztucznych dodatków.
  • Jest to budyń bezglutenowy, tak więc mogą go jeść osoby cierpiące na celiakię i nadwrażliwe na gluten. Bezglutenowy charakter zawdzięcza przede wszystkim użyciu skrobi kukurydzianej zamiast mąki pszennej.
  • Jest to też budyń bez cukru. Sam/sama możesz zdecydować, czy dodasz do niego cukru albo jak dużo. Nasz sklep internetowy poleca dodanie ksylitolu lub stevii zamiast cukru, dzięki takiemu zabiegowi możemy przygotować dietetyczny budyń dla cukrzyków (diabetyków).

 

Budyń czekoladowy bezglutenowy Amylon – sposób przygotowania:

  • Z 1/2 litra zimnego mleka odlewamy pół szklanki.
  • Do pozostałego mleka dodajemy 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawiamy do zagotowania. Nasz sklep internetowy radzi: możesz też przygotować budyń z ksylitolem albo budyń ze stevią dla cukrzyków i osób na diecie, wystarczy zamiast cukru dodać ksylitol lub inny słodzik.
  • Do 1/2 szklanki mleka wsypujemy zawartość torebki i dobrze mieszamy.
  • Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony z mlekiem budyń bezglutenowy, ciągle mieszając aż do zgęstnienia.

 

Nasz sklep internetowy oferuje odbiór osobisty produktu. Dostępne lokalizacje: Łomianki. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić budyń bez glutenu czekoladowy Amylon.



30 innych produktów w tej samej kategorii: