Jarzębina do mięs - dżem z jarzębiny EKO 200g (Fungopol) Zobacz większe

Jarzębina do mięs - dżem z jarzębiny EKO 200g (Fungopol)

8v-356

Nowy produkt

Produkt zawiera 50% jarzębiny i 20% jabłka. Produkt ekologiczny. Dodatek do mięs i serów.

Więcej szczegółów

1 szt.

7,70 zł brutto

OPIS

Przeznaczenie: doskonały dodatek do mięs i serów, wspaniały składnik potraw kuchni myśliwskiej.

 

Propozycja producenta: podawać jako dodatek do każdego rodzaju mięs duszonych, gotowanych lub smażonych. Wyśmienicie wzbogaci również smak serów, szczególnie miękkich.

 

Owoce jarzębiny zawierają tyle samo witaminy C, co cytryna, ponadto zawierają kwasy organiczne, garbniki, cukry, sorbit, sole mineralne, a także witaminy: B, C, P, E, K.

 

Medycyna ludowa wykorzystywała te pomarańczowe owoce przede wszystkim jako lek na pobudzenie apetytu, w celu wzmocnienia pracy serca i uszczelniania naczyń krwionośnych, a także jako środek moczopędny.

 

Jarzębina oferuje dwukrotnie większą ilość karotenu niż marchew, dlatego przygotowane z niej przetwory zaleca się osobom mającym problemy ze wzrokiem, dzieciom w okresie szybkiego wzrostu oraz kobietom w ciąży i karmiącym.

 

To niewątpliwy przyjaciel naszej wątroby, który obniża poziom ciał tłuszczowych i ma działanie żółciopędne.

 

Masa netto: 200 g

 

Skład: jarzębina 50%, cukier 30%, jabłko 20%

 

Sporządzono z 135 g owoców na 100 g produktu.

 

Certyfikaty: PL-EKO-01

 

Wyprodukowano zgodnie z zasadami systemu jakości i bezpieczeństwa żywności HACCP

 

Nasz sklep internetowy oferuje odbiór osobisty produktu. Dostępne lokalizacje: Łomianki.



28 innych produktów w tej samej kategorii: