Fasolka adzuki BIO 400g (Bio Planet) Zobacz większe

Fasolka adzuki BIO 400g (Bio Planet)

5v-274

Nowy produkt

Mała fasola z kuchni azjatyckiej. Namoczyć i gotować. Dobra dla wegan, bo dużo białka. Ekologiczna.

Więcej szczegółów

Duża ilość

8,50 zł brutto

OPIS

Fasola adzuki to jedna z najstarszych i najpopularniejszych roślin strączkowych w Azji, popularna między innymi w Japonii. Ma cudowny słodko-orzechowy smak i jest łatwa w przygotowaniu, ponieważ ma delikatną łupinę.

 

Czemu warto jeść fasolę adzuki?

  • Jest bogata w białko roślinne, potrzebne w szczególności wegetarianom.

 

Fasolka adzuki – do czego można jej użyć?

  • Można ją podawać z ryżem i innymi potrawami zbożowymi.
  • Polecana jest do past i pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.

 

Fasola adzuki – sposób przygotowania: przepłukać, zalać zimną wodą i zostawić na kilka godzin. Zmienić wodę i gotować, aż zmięknie, w nieosolonej wodzie. Solimy dopiero pod koniec gotowania. Producent poleca dodatek glonu kombu w celu ułatwienia trawienia, można też użyć tradycyjnych polskich sposobów, czyli majeranku, cząbru i kminku.

 

Waga: 400 g

 

Skład: fasolka adzuki 100%

 

Certyfikaty: PL-EKO-07, Bio

 

Informacje dla alergików: fasola adzuki może zawierać gluten, sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, mleko (łącznie z laktozą) i soję, ponieważ jest konfekcjonowana w zakładzie, w którym paczkowane są produkty zawierające te alergeny.

 

Pochodzenie: Chiny

 

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna: 349 kcal (1478 kJ)

Białko: 21,5 g

Węglowodany: 58,4 g

Tłuszcz: 1,6 g

 

Nasz sklep ekologiczny oferuje odbiór osobisty produktu. Dostępne lokalizacje: Łomianki.

11 innych produktów w tej samej kategorii: