Fasola mung BIO 400g (Bio Planet) Zobacz większe

Fasola mung BIO 400g (Bio Planet)

5v-341

Nowy produkt

Azjatycka zielona fasolka. Ugotuj mung dal – indyjskie curry z fasoli mung, gęstą zupę z orientalnymi przyprawami.

Więcej szczegółów

Duża ilość

9,00 zł brutto

OPIS

Drobna, zielona fasolka rodem z Azji. Jest bardzo pożywna, zawiera bardzo dużo białka (26%) i błonnika (16%).

 

Czemu warto jeść fasolę mung Bio Planet?

  • Tak jak inne strączkowe, fasola mung jest polecana wegetarianom, ponieważ zawiera dużą ilość białka – 26%.
  • Fasola mung Bio Planet jest bardzo zdrowa i pochodzi z ekologicznych upraw.

 

Fasola mung – jak stosować?

  • Można ją przygotować podobnie jak fasolę jaś. Należy wcześniej moczyć ją w zimnej wodzie przez parę godzin, następnie wymienić wodę, posolić i gotować w niej fasolę aż zmięknie.
  • Można z niej przyrządzić potrawę podobną do fasolki po bretońsku albo zupy fasolowej.
  • Zrób mung dal – tradycyjne curry z Indii i Bangladeszu, gęstą zupę z orientalnymi przyprawami.

 

Porada do fasoli mung i wszystkich roślin strączkowych: gotuj fasolę z dodatkiem glonu kombu, w ten sposób możesz uniknąć problemów żołądkowych.

 

Masa netto: 400 g

 

Kraj pochodzenia: Chiny

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 1332 kJ / 316 kcal

Tłuszcz: 1,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g

Węglowodany: 44 g

w tym cukry: 6,6 g

Błonnik: 16 g

Białko: 26 g

Sól: 0,04 g

 

Nasz sklep wegetariański oferuje odbiór osobisty towaru. Dostępne lokalizacje: Łomianki.



12 innych produktów w tej samej kategorii: