Olej kosmetyczny z kiełków pszenicy 50ml naturalny - Etja

23v-x20

Nowy produkt

Kosmetyczny olej, bogaty w proteiny, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, B, E i D. Otrzymywany jest w 100% z kiełków pszenicy.

Więcej szczegółów

2 szt.

14,50 zł brutto

OPIS

Pszenica (Tricum)

 

Rodzaj zboża, który należy do rodzin traw wiechlinowatych. Uprawiana jest niemalże na całym świecie, lecz pochodzi z południowo-zachodniej i środkowej Azji. Można wyróżnić około 20 gatunków pszenicy, która jest oprócz jęczmienia najstarszym uprawianym zbożem od ponad 6000 tysięcy lat. W gospodarce światowej zajmuje trzecie miejsce pod względem produkcji zbóż. Powszechnym uprawianym gatunkiem jest pszenica zwyczajna. Z owoców zwanych ziarniakami można otrzymać wiele surowców, np. kiełki pszenicy, z których przez proces ekstrakcji otrzymuję się naturalny olej bogaty w wiele składników.

Naturalny olej z kiełków pszenicy.

Otrzymywany jest w 100% z kiełków pszenicy. Bogaty w proteiny, kwasy tłuszczowe oraz dużą zawartość witamin A, B, D i E (naturalny antyutleniacz). Nadaje skórze gładkość i miękkość. Działa nie tylko na powierzchni skóry, ale łatwo przenika do naskórka. Idealny do wysuszonej i łuszczącej się skóry. Regeneruje wnętrze włosów, odtwarza ich naturalną osłonkę i wygładza ich powierzchnie. Chroni przed nadmierną utratą wody oraz promieniowaniem UV. Przestrzegamy jednak osoby uczulone na pszenicę przed stosowaniem go, gdyż może wywołać reakcję uczuleniową. polecamy wówczas stosowanie innego naturalnego oleju nośnikowego np. z Avocado.

Olej z Kiełków Pszenicy oferowany przez firmę ETJA jest  w 100% naturalny. 

Wygodne opakowanie z pompką dozującą, zapobiega zanieczyszczeniu produktu i ułatwia jego stosowanie. 

Sposób użycia:

  • bezpośrednio na skórę, kilka kropli weź na czyste opuszki palców i wcieraj w skórę twarzy do omnetu całkowitego wchłonięcia.

  • stosowany zwykle w technikach relaksacyjno-upiększających. Literatura poleca używanie tego oleju w 10% roztworze z innym równie bogatym naturalnym olejem nośnikowym Jojoba gold(mieszanka silnie uelastyczniająca skórę ), z miąższu kokosa BIO, Z pestek moreli oraz ze słodkich migdałów

  •  do pielęgnacji paznokci oraz suchych i łamliwych włosów

  • idealny składnik do domowych peelingów ze względu na dużą zawartość naturalnej witaminy "E"
  • dodatek do odżywek regenrujących włosy

  • znajduje szerokie zastosowanie w produkcji balsamów, mydła, szamponów 

  • do leczenia oparzeń również tych słonecznych

 

Przechowywanie:

Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu .

 

Pochodzenie:

Państwa Europy

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Nasz sklep internetowy oferuje odbiór osobisty oleju z kiełków pszenicy. Dostępne lokalizacje: Łomianki. Atrakcyjna cena, nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić olej z kiełków pszenicy kosmetyczny, tylko u nas tani olej z kiełków pszenicy.

7 innych produktów w tej samej kategorii: