ŚRODEK ŻELUJĄCY DO KONFITUR BEZ GOTOWANIA BEZGLUTENOWY BIO 18 g - BIO VEGAN Zobacz większe

ŚRODEK ŻELUJĄCY DO KONFITUR BEZ GOTOWANIA BEZGLUTENOWY BIO 18 g - BIO VEGAN

5v-x67

Nowy produkt

Bezglutenowy środek żelujący Biovegan -na bazie skrobi ziemniaczanej i mączki chleba świętojańskiego.

Sklep ekolubek poleca ten produkt dla wegan i wegetarian - substancjami żelującymi są pektyna i guma guar.

Więcej szczegółów

2 szt.

5,90 zł brutto

OPIS

Środek żelujący do konfitur bez gotowania bezglutenowy BIO 18 g - Biovegan

Produkt ekologiczny (składniki certyfikowane) na bazie skrobi ziemniaczanej, mączki chleba świętojańskiego i skrobi kukurydzianej.

Produkt nadaje się dla osób na diecie bezglutenowej oraz  dla wegan i wegetarian.

Wyjątkowy środek pozwalający zrobić konfiturę szybko i bez gotowania, składniki mieszamy ze sobą i blendujemy aż zacznie gęstnieć.

SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana*, mączka chleba świętojańskiego*, skrobia kukurydziana*, cytryna*, substancja żelująca (pektyna, guma guar*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1168 kJ / 278 kcal
Tłuszcz: <0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  <0,1 g
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 24,8 g
Białko: 2,5 g
Sól: 0,2 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 opakowanie środka żelującego mieszamy z  4 łyżeczkami soku z cytryny (to wystarczy na: 500 g owoców),  d
odajemy 175 g cukru trzcinowego. Wszystko mieszamy blenderem około 4 minuty aż konfitura zacznie gęstnieć. Po przygotowaniu przechowujemy w lodówce.

W ten sam sposób możemy wykorzystać 400 ml soku owocowego (dodając 60-80 g cukru trzcinowego). 

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać migdały, gorczycę, soję.

11 innych produktów w tej samej kategorii: