Nowość Owoce żurawiny  liofilizowane 20g BATOM Zobacz większe

Owoce żurawiny liofilizowane 20g BATOM

8v-x92

Nowy produkt

Żurawina liofilizowana zachowuje swój smak i aromat oraz prawie wszystkie składniki odżywcze. W owocach żurawiny znajdują się: błonnik, witaminy z grupy B (B1, B2, B6,) witaminy  C i  E oraz karoten. Żurawina zawiera także  mnóstwo minerałów: potasu, sodu, fosforu, magnezu, wapnia,  jodu i żelaza.

Więcej szczegółów

4 szt.

7,90 zł brutto

OPIS

Owoce żurawiny, żurawina liofilizowana to

owoce które zaraz po zbiorze poddane zostały procesowi liofilizacji czyli wysuszeniu za pomocą zmrożonego powietrza i odpowiedniego ciśnienia. Takie owoce mogą być stosowane tak, jak świeże owoce: spożywane bezpośrednio lub dodawane do wypieków, musli, koktajli, deserów.
Dzięki procesowi liofilizacji owoce żurawiny zachowują swój smak, aromat oraz około 90% wartości odżywczych świeżych owoców.

Składniki: liofilizowana żurawina 100%


Wartość odżywcza w 100 g:


- wartość energetyczna: 1200kJ/287kcal
- tłuszcz: 5,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
- węglowodany: 30,3g w tym cukry: 30,3g
- błonnik: 25,3g
- białko: 2,7g
- sól: 0,04 g

Masa netto: 20g

Producent: Batom

27 innych produktów w tej samej kategorii: