Nasiona soi na kiełki 160g (Diet-Food) Zobacz większe

Nasiona soi na kiełki 160g (Diet-Food)

5v-234

Nowy produkt

Wyhoduj własne kiełki soi w kiełkownicy. To proste jak sianie rzeżuchy. Kiełki to smaczny i zdrowy składnik sałatek. Bogactwo witamin i minerałów w niskiej cenie.

Więcej szczegółów

Duża ilość

2,30 zł brutto

OPIS

Nasiona soi na Kiełki 

Kiełki soi znane w kuchni azjatyckiej od setek lat do dziś cieszą się wielkim uznaniem. Nie bez przyczyny są one bowiem źródłem pełnowartościowego białka, błonnika i lecytyny. Mają delikatny smak i są chrupiące.

Dlaczego warto spożywać kiełki soi?

Warto włączyć kiełki  soi do naszego domowego jadłospisu. Można je zrobić samemu, tego kiełki typu zawierają białko, lecytynę , a także błonnik. Zawarte w nich izoflawony mogą mieć korzystny wpływ na poprawę samopoczucia w okresie menopauzy z uwagi na zawarte w nich fitoestrogeny.

Znajdziemy w nich także ogromne pokłady witaminowe w tym  przede wszystkim szereg witamin z grupy B – witamina B1, B2, B5, B9. Kiełki soi zawierają także witaminy C, E i K. Ponadto stanowią bogate źródło składników mineralnych takich jak: magnez, żelazo, wapń, mangan, miedź, potas, i fosfor.

W czym może pomóc spożywanie kiełków soi?

- obniżają  ciśnienia krwi,
- pomagają w obniżeniu poziomu złego cholesterolu LDL;
- dzięki stosowniu kiełków odczujemy wzrost energii,
- wspomagają apetyt
- działają kojąco na nasz układ nerwowy
- łagodzą skutki menopauzy,
- zapobiegają zakrzepom krwi.

Nasiona niezaprawiane, siła kiełkowania kontrolowana.

 

Masa: 160 g

 

Producent Diet food

Nasz sklep ekologiczny oferuje odbiór osobisty towaru. Dostępne lokalizacje: Łomianki.

30 innych produktów w tej samej kategorii: