Ryż biały okrągły BIO 500g (Bio Planet) Zobacz większe

Ryż biały okrągły BIO 500g (Bio Planet)

5v-982

Nowy produkt

Ryż biały okrągły BIO 500g (Bio Planet). Ekologiczny ryż biały okrągły. Charakteryzuje się subtelnym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Doskonały do risotto, sushi i sałatek.

Więcej szczegółów

Duża ilość

8,99 zł brutto

OPIS

Ryż biały okrągły BIO 500g (Bio Planet)

 

Ekologiczny ryż biał, okrągły charakteryzuje się owalnymi ziarenkami, które doskonale wchłaniają wodę. Ziarna po ugotowaniu stają się bardzo miękkie, sklejają się i tracą swój kszatł, co w niektórych daniach, takich jak risotto, sushi, farsze czy zapiekanki, jest bardzo pożądane. Ryż dostaracza dużej ilości węglowodanów złożonych, które powinny stanowić podstawowe źrodło energii w diecie, a jednocześnie jest bardzo pożywny i lekkostrawny. Ryż to także cenne źródło potasu, magnezu, żelaza i cynku. Bogactwo ryżu to także witaminy z grupy B oraz witamina E. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić ekologiczny ryż biały okrągły lub inne produkty eko, nasz sklep internetowy ma bogatą ofertę produktów tego typu. 

 

Masa netto:  500 g

 

Składniki: ryż biały okrągły* 100%  

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych

 

Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu :

Wartość energetyczna:  1494 kJ/352 kcal

Tłuszcz: 0,1 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g

Węglowodany: 79 g

w tym cukry: 0,1 g

Białko: 6,5  g

Sól: 0 g

 

Informacja dla alergików: produkt może zawierać alergeny takie jak gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

Sposób przgotowania: uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 minut.

 

Lokalizacje, w których możliwy jest odbiór osobisty produktu: Łomianki. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić ekologiczny ryż biały okrągły, tylko u nas niska cena i wysyłka do całego kraju.





  • charakteryzuje się prawie okrągłymi ziarenkami. Łatwo wchłania wodę, ziarna po ugotowaniu są bardzo miękkie, sklejają się, tracą kształt, ale w niektórych potrawach (sushi, farsze, zapiekanki) wykorzystywane są właśnie te jego cechy.
 

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ryz-ktory-nigdy-sie-nie-klei-wlasciwosci-12-rodzajow-ryzu_40782.html



  • charakteryzuje się prawie okrągłymi ziarenkami. Łatwo wchłania wodę, ziarna po ugotowaniu są bardzo miękkie, sklejają się, tracą kształt, ale w niektórych potrawach (sushi, farsze, zapiekanki) wykorzystywane są właśnie te jego cechy.
 

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ryz-ktory-nigdy-sie-nie-klei-wlasciwosci-12-rodzajow-ryzu_40782.html



30 innych produktów w tej samej kategorii: