KASZA MANNA Z PŁASKURKI BIO 400 g - NIRO Zobacz większe

KASZA MANNA Z PŁASKURKI BIO 400 g - NIRO

5v-x56

Nowy produkt

Kasza manna z płaskurki jest bardzo wartościowa, zawiera dużo wapnia i fosforu, a także witaminy z grupy B. Kaszka manna z płaskurki jest ekologiczna, czyli jej składniki pochodzą z certyfikowanych upraw. Sklep Ekolubek.pl poleca też produkty bezglutenowe, bez cukru, bez GMO. BIO i RAW.

Więcej szczegółów

7,20 zł brutto

OPIS

KASZA MANNA Z PŁASKURKI BIO 400 g - NIRO

 

Płaskurka to zapmniana odmiana pszenicy uprawiana przez naszych przodków. Jest zdrowa i bogata w substancje odżywcze. Kasza manna z płaskurki jest bardzo wartościowa, zawiera dużo wapnia i fosforu, a także witaminy z grupy B. Kaszka z płaskurki jest ekologiczna, czyli jej składniki pochodzą z certyfikowanych upraw. Sklep Ekolubek.pl poleca też produkty bezglutenowe, bez cukru, bez GMO. BIO i RAW.

 

SKŁADNIKI:


Pełnoziarnista kasza manna z pszenicy płaskurki*(100%)

(*certyfikowany składnik ekologiczny)


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g


Wartość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,5 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 9,6 g
Białko: 13 g
Sól: 0,004 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml mleka lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji)

Odmierzamy 250 ml mleka, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.


INFORMACJA ALERGENNA


Na tej samej lini produkcyjnej wytwarza się produkty z:  żyta, owsa, orkiszu, 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Masa netto: 400g

 

Producent: Niro

 

30 innych produktów w tej samej kategorii: