MAKARON Z GROSZKU MUSZLA GNOCCHI SARDI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY Zobacz większe

MAKARON Z GROSZKU MUSZLA GNOCCHI SARDI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY

5v-x38

Nowy produkt

Ekologiczny makaron bezglutenowy z zielonego groszku o dużej zawartości białka i błonnika.

Więcej szczegółów

3 szt.

14,30 zł brutto

OPIS

Ekologiczny makaron z zielonego groszku bezglutenowy:

 

SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z groszku zielonego*, woda źródlana

 

*certyfikowany składnik ekologiczny


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1388 kJ / 329 kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,2 g
Węglowodany: 48,2 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 15,7 g
Białko: 21,7 g
Sól: 0 g

 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 11 - 19 minut, al dente 7 - 9 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.

 

PL-EKO-01

 

Produkt polski.



30 innych produktów w tej samej kategorii: