Makaron żytni razowy świderki EKO 400g (Symbio) Zobacz większe

Makaron żytni razowy świderki EKO 400g (Symbio)

5v-191

Nowy produkt

Makaron pełnoziarnisty wpomaga nas w odchudzaniu dzięki temu, że jest wyjątkowo sycący.

Więcej szczegółów

Duża ilość

5,90 zł brutto

OPIS

Cechy produktu:

Makaron żytni pełnoziarnisty Symbio to zdrowa alternatywa dla klasycznego makaronu: cechuje się innym smakiem i wartościowszym składem. Różnica wynika z dwóch rzeczy: jest to makaron żytni, a nie pszenny, a po drugie jest to makaron pełnoziarnisty, czyli razowy, z mąki żytniej razowej (tej samej, której używa się do żurku). Jeśli nie wiesz, gdzie kupić makaron żytni razowy Symbio w innych kształtach: rurki i łazanki, to nie szukaj dłużej, nasz sklep internetowy ma je wszystkie w sprzedaży (niska cena).

 

Postać: makaron żytni razowy świderki (fusilli)

 

Masa netto: 400 g

 

Skład:

ekologiczna mąka żytnia razowa, woda.

 

Certyfikat: PL-EKO-01 Rolnictwo UE (ekologiczny makaron pełnoziarnisty)

 

Informacja dla alergików:

makaron żytni razowy Symbio zawiera gluten, podobnie jak wszystkie produkty z mąki żytniej.

 

Kraj pochodzenia: Polska

 

Czemu warto jeść makaron żytni razowy świderki Symbio?

  • Makaron żytni Symbio to makaron razowy, czyli pełnoziarnisty. Przez to, że wykonano go z mąki razowej, zawiera więcej błonnika i składników mineralnych, niż zwykły biały makaron. Dlatego też makaron żytni BIO nasz sklep internetowy poleca każdemu, komu zależy na zdrowym odżywianiu.
  • Zawartość błonnika to dobra wiadomość dla osób na diecie – dzięki niemu makaron żytni razowy EKO pozostawia uczucie sytości na dłużej, mimo że nie jest bardziej kaloryczny.
  • Również dzięki błonnikowi ekologiczny makaron żytni świderki jest bezpieczniejszy dla cukrzyków – błonnik sprawia, że glukoza dociera do krwi mniej gwałtownie, przez co mniejsza jest szansa na osiągnięcie niebezpiecznego poziomu.
  • Makaron żytni razowy Sym-bio jest ekologiczny, wyprodukowano go ze składników pochodzących z gospodarstw posiadających certyfikat ekologiczny. Proces produkcji jest zgodny z normami rolnictwa ekologicznego, obowiązującymi w Unii Europejskiej. Dzięki temu kiedy kupujesz makaron pełnoziarnisty żytni, wiesz, że dostajesz produkt naturalny i najwyższej jakości.

 

Jak przygotować i do czego użyć makaron żytni pełnoziarnisty świderki?

  • Przygotowanie: zagotuj wodę, posól i wrzuć makaron z mąki żytniej razowej. Gotuj 3-5 minut na wolnym ogniu, czasem mieszając. Gdy makaron żytni razowy Sym-bio zmięknie, odcedź.
  • Nie wiesz, do czego dodać świderki żytnie razowe EKO? Zastanów się, w jakich potrawach występuje zwykły makaron i zamiast niego zastosuj makaron żytni razowy. Przykładowe potrawy: sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami (gdzie kupić suszone pomidory? Nasz sklep ma je w sprzedaży, niska cena). Inny pomysł: zapiekanka makaronowa ze szpinakiem.
  • Makaron żytni razowy świderki bardzo dobrze pasuje do gęstych, ciężkich sosów. Zjedz makaron żytni pełnoziarnisty z sosem grzybowym albo z gulaszem.

 

Sklep internetowy oferuje odbiór osobisty towaru. Dostępne lokalizacje: Łomianki. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić makaron żytni razowy Sym-bio, tylko u nas niska cena i wysyłka do całego kraju.

 

Dla głodnych wiedzy

 

Wiesz już, do czego dodać makaron żytni pełnoziarnisty Symbio, gdzie kupić i jaka jest cena, może zainteresują cię jeszcze te ciekawostki:

  • Makaron żytni razowy BIO to po angielsku organic whole-grain rye pasta.
  • Żyto to po włosku segale, a makaron żytni – pasta di segale.
  • Jak wiesz, kształty makaronów w języku polskim miewają dwie nazwy: rodzimą i włoską. Makaron żytni razowy świderki można też określić jako makaron żytni pełnoziarnisty fusilli. Wobec tego makaron żytni świderki po włosku to fusilli di segale.
  • Polska jest w czołówce światowych producentów żyta (dane z 2005). Nic więc dziwnego, że w naszym kraju powstał tak smaczny makaron żytni razowy świderki.
  • Jeśli lubisz produkty żytnie, nasz sklep internetowy ma dla ciebie więcej propozycji, takich jak płatki żytnie, mąka żytnia razowa, zakwas chlebowy (z mąki żytniej na żytni chleb) i kwas chlebowy (z mąki żytniej). Oczywiście mamy też makaron żytni pełnoziarnisty BIO w innych kształtach: rurki i łazanki.



30 innych produktów w tej samej kategorii: