Mąka ryżowa 500g (Bezgluten) Zobacz większe

Mąka ryżowa 500g (Bezgluten)

5v-135

Nowy produkt

Mąka ryżowa 500g (Bezgluten). Mąka z ryżu jest lekkostrawna i bezglutenowa. Do ciast, pizzy, na naleśniki i do zagęszczania sosów.

Więcej szczegółów

5,50 zł brutto

OPIS

Mąka ryżowa 500g (Bezgluten)

to mąka powstała ze zmielenia ziaren ryżu. Ponieważ ryż jest z natury bezglutenowy, mąka ryżowa stanowi znakomity zamiennik mąki pszennej dla osób, które nie tolerują glutenu.

 

Mąka ryżowa – jak ją stosować? Mąka ryżowa bezglutenowa nadaje się do pieczenia ciast, do pizzy, na naleśniki bezglutenowe i jako zagęstnik sosów i zup.

 

Mąka ryżowa bezglutenowa ma podobne właściwości jak sam ryż: ma dużo białka (jak widać niżej, 8 g na 100 g), co ważne m.in. dla wegan i wegetarian. Ponadto, mąka ryżowa jest dość lekkostrawna.

 

Mąka bezglutenowa ryżowa - masa netto: 500 g

 

Informacje dla alergików: mąka ryżowa to produkt naturalnie bezglutenowy, bez skrobi pszennej, bez jaj, bez mleka.

 

Wartość odżywcza mąki ryżowej w 100 g:

Wartość energetyczna: 1550 kJ / 365 kcal

Tłuszcz: 1,0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g

Węglowodany: 81 g

w tym cukry: 0 g

Błonnik pokarmowy: 0 g

Białko: 8 g

Sól: 0 g

 

Nasz sklep bezglutenowy oferuje odbiór osobisty produktu. Dostępne lokalizacje: Łomianki.

30 innych produktów w tej samej kategorii: