Ciasto pierogowe / naleśnikowe / makaronowe bezglutenowe 500g (Bezgluten) Zobacz większe

Ciasto pierogowe / naleśnikowe / makaronowe bezglutenowe 500g (Bezgluten)

8v-784

Nowy produkt

Ciasto pierogowe / naleśnikowe / makaronowe bezglutenowe 500g (Bezgluten). Mąka bezglutenowa na pierogi, uszka, naleśniki i makaron, dla osób na diecie bez glutenu.

Więcej szczegółów

Duża ilość

7,40 zł brutto

OPIS

Ciasto pierogowe / naleśnikowe / makaronowe bezglutenowe 500g (Bezgluten)

to innymi słowy mąka bezglutenowa na pierogi, naleśniki i makaron. Standardowa mąka na pierogi, uszka, kluski czy naleśniki - mąka pszenna - zawiera gluten, a mąki bezglutenowe z reguły nie chcą się lepić, albo wymagają specjalnych zabiegów. Ciasto na pierogi bezglutenowe ułatwia życie osobom na diecie bez glutenu i pozwala na przygotowanie takich dań jak świąteczne pierogi z kapustą i grzybami, uszka do barszczu wigilijnego czy kopytka. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić ciasto pierogowe / naleśnikowe / makaronowe bezglutenowe lub poszczególne mąki bez glutenu, nasz sklep internetowy posiada bogatą ofertę tego typu produktów.

 

Masa netto: 500 g

 

Skład ciasta na pierogi bez glutenu: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464, błonnik roślinny (ziemniaczany), regulator kwasowości: E 575, substancja spulchniająca: węglany sodu.

 

Informacje dla alergików: Ciasto pierogowe bez glutenu, bez mleka.

 

Wartość odżywcza w 100 g ciasta na pierogi bezglutenowe (informacje spisane z etykiety 18 listopada 2016, mogą być nieaktualne):

Wartość energetyczna: 342 kcal

Tłuszcz: 0,6 g

Węglowodany: 82 g

w tym cukry: 5,9 g

Białko: 2,1 g

Sól: 1,3 g

 

Dlaczego warto stosować ciasto pierogowe / naleśnikowe bezglutenowe?

  • Prezentowany tu produkt to mąka bezglutenowa na pierogi, naleśniki i makaron, przeznaczona dla osób na diecie bez glutenu. Zwykła mąka pszenna zawiera gluten, a mąki bezglutenowe bez specjalnych zabiegów często nie nadają się na pierogi, uszka i makaron (nie chcą się lepić).
  • Ciasto na pierogi bezglutenowe marki Bezgluten to szansa na bezproblemowe przygotowanie potraw dotychczas niedostępnych na diecie bez glutenu, takich jak świąteczne pierogi z kapustą i grzybami, bezglutenowe uszka do barszczu czerwonego czy kopytka.

 

Przepis na pierogi bezglutenowe

Składniki:

  • ciasto na pierogi bez glutenu 0,5 kg
  • 2 jaja lub zamiennik jajka 20 g
  • woda 80 g
  • sól 5 g
  • cukier 10 g
  • olej 30 g
  • woda 300 g (temperatura ok. 20 stopni C)

Jak przygotować pierogi bez glutenu? Jaja lub ich zamiennik zmiksować z wodą (80 g), dodać do mąki na pierogi. Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolite ciasto pierogowe bez glutenu. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi. Pierogi bezglutenowe gotować ok. 10 minut na małym ogniu. Podobnie można przygotować bezglutenowe uszka do barszczu.

 

Nasz sklep internetowy oferuje odbiór osobisty produktu. Dostępne lokalizacje: Łomianki. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić ciasto pierogowe / naleśnikowe / makaronowe bezglutenowe marki Bezgluten, tylko u nas atrakcyjna cena i wysyłka do całego kraju.

30 innych produktów w tej samej kategorii: