Obniżka! Kwas mlekowy Avitek 250g (Primus) Zobacz większe

Kwas mlekowy Avitek 250g (Primus)

23v-11

Nowy produkt

Zamiennik octu, zdrowszy od niego. To właśnie kwas mlekowy powstaje przy kiszeniu ogórków i kapusty i odpowiada za ich kwaśny smak.

Więcej szczegółów

Duża ilość

6,98 zł brutto

-4,92 zł

11,90 zł brutto

OPIS

Avitek to wodny roztwór kwasu mlekowego o stężeniu 30% (±2). W żywności kwas mlekowy powstaje naturalnie wskutek fermentacji cukrów prostych. W przypadku warzyw i owoców jest to fruktoza, natomiast w przypadku mleka – laktoza. To kwas mlekowy nadaje kwaśny smak kiszonym ogórkom i kapuście.

 

Dlaczego warto stosować kwas mlekowy Avitek?

  • W przeciwieństwie do octu, Avitek jest całkowicie przyswajany przez organizm ludzki, a zatem nie jest szkodliwy dla narządów takich jak wątroba, nerki, trzustka, pęcherz i woreczek żółciowy.

  • Ponadto kwas mlekowy wspomaga proces trawienia oraz zawiera cenne składniki mineralne takie jak wapń, magnez, żelazo i potas.

 

Jak stosować kwas mlekowy Avitek?

  • Rozcieńczony wodą w proporcji 1:1 odpowiada zakwaszaniu octem 10%. Kwasu mlekowego można używać zamiast octu lub soku z cytryny do wszelkich potraw , którym chcemy dodać kwaśnego smaku.

  • Znakomicie nadaje się między innymi do buraczków, zup, sosów, sałatek, marynat, potraw rybnych, herbaty i innych napojów, przetworów z warzyw i owoców, a także do zakwaszania mleka i śmietany.

 

Zawartość: 250 g

Nasz sklep ze zdrową żywnością oferuje odbiór osobisty towaru. Dostępne lokalizacje: Łomianki.

30 innych produktów w tej samej kategorii: