Ekologiczny ocet jabłkowy niefiltrowany BIO 5% 250ml (Bio Food) Zobacz większe

Ekologiczny ocet jabłkowy niefiltrowany BIO 5% 250ml (Bio Food)

23v-527

Nowy produkt

Organiczny ocet jabłkowy naturalnie mętny ma specyficzny, kwaśny smak. Nadaje się do sałatek i przetworów, bywa stosowany w celu zwiększenia poczucia sytości.

Więcej szczegółów

Duża ilość

8,90 zł brutto

OPIS

Ekologiczny ocet jabłkowy niefiltrowany BIO 5% 250ml (Bio Food)

Ekologiczny ocet jabłkowy niefiltrowany to dodatek do potraw o specyficznym, kwaśnym smaku. Nadaje się do sałatek, sosów czy przetworów, a ponieważ jest organiczny i naturalnie mętny, przewyższa jakością octy standardowo dostępne w sklepach. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić ekologiczny ocet jabłkowy!

 

Objętość: 250 ml

 

Typ: ocet jabłkowy 5%. Na etykiecie widnieje informacja: „naturalnie mętny”. Według informacji uzyskanej od producenta jest to ocet jabłkowy niefiltrowany.

 

Skład: ocet z ekologicznych jabłek 5%

 

Certyfikaty: PL-EKO-07 (ekologiczny ocet jabłkowy)

 

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 66,9 kJ / 16 kcal (informacja spisana z etykiety 7 sierpnia 2015, może być nieaktualna)

 

Dlaczego warto stosować ekologiczny ocet jabłkowy niefiltrowany Bio Food?

  • Organiczny ocet jabłkowy niefiltrowany to przede wszystkim przyprawa do potraw. Różni się smakiem od octu spirytusowego i winnego, tak więc przy jego pomocy możesz przygotować potrawy i przetwory o unikalnym smaku.
  • Ocet jabłkowy firmy Bio Food jest ekologiczny i naturalnie mętny, tak więc lepszej jakości od octów standardowo dostępnych w sklepach. Cechy te mają kluczowe znaczenie, jeśli ocet jabłkowy ma być stosowany w celach innych niż czysto kulinarne.
  • Niefiltrowany ocet jabłkowy EKO bywa stosowany w celu zwiększenia uczucia sytości, czyli na odchudzanie.
  • Ekologiczny ocet jabłkowy mętny może mieć też zastosowanie w diecie cukrzycowej.
  • Ponadto, organiczny ocet jabłkowy bywa stosowany w celu poprawy kondycji skóry i włosów.

 

Jak stosować organiczny ocet jabłkowy mętny Bio Food?

  • Ekologiczny ocet jabłkowy niefiltrowany można dodawać do sałatek, samodzielnie lub jako składnik sosów sałatkowych.
  • Naturalnie mętny ocet jabłkowy BIO może być też stosowany do wyrobu przetworów takich jak ogórki konserwowe czy marynowane grzyby.
  • Niektórzy rozcieńczają ocet jabłkowy wodą i piją jako napój. Najlepiej nie przekraczać dawki dwóch łyżek dziennie.

 

Nasz sklep ekologiczny oferuje odbiór osobisty produktu. Dostępne lokalizacje: Łomianki. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić niefiltrowany ocet jabłkowy do picia Bio Food, tylko u nas niska cena i wysyłka do całego kraju.

 

Dla głodnych wiedzy. Wiesz już, gdzie kupić ocet jabłkowy niefiltrowany, co to jest i jakie ma właściwości, może zainteresują cię jeszcze następujące ciekawostki:

  • Zanim ocet wszedł do powszechnego użytku, w francuskiej kuchni stosowano zamiast niego tzw. verjus, czyli sok z kwaśnych, niedojrzałych winogron, jabłek lub innych owoców.
  • Ocet jabłkowy to po angielsku apple cider vinegar, a po francusku – vinaigre de cidre.

30 innych produktów w tej samej kategorii: