Olej z pestek moreli tłoczony na zimno nierafinowany 250ml (Ol'Vita) Zobacz większe

Olej z pestek moreli tłoczony na zimno nierafinowany 250ml (Ol'Vita)

5v-567

Nowy produkt

Olej morelowy zimnotłoczony nieoczyszczony, czyli dziewiczy, zawiera dużo NNKT i witamin, zwł. witaminy B17 (amigdaliny).

Więcej szczegółów

Duża ilość

35,00 zł brutto

OPIS

Olej z pestek moreli tłoczony na zimno nierafinowany

to doskonałe źródło amigdaliny, czyli tzw. witaminy B17. Prócz tego jest bogaty w NNKT, minerały i inne witaminy i można go stosować np. jako dodatek do sałatek i surówek. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić olej z pestek moreli nieoczyszczony zimnotłoczony lub inne oleje dziewicze, nasz sklep internetowy posiada bogatą ofertę tego typu produktów.

 

Objętość netto: 250 ml

 

Dlaczego warto stosować olej z pestek moreli tłoczony na zimno nierafinowany?

  • Olej z pestek moreli nieoczyszczony zimnotłoczony, podobnie jak gorzkie jądra pestek moreli, ma dużą zawartość amigdaliny określanej jako witamina B17.
  • Poza witaminą B17 zimnotłoczony olej z pestek moreli nierafinowany jest bogaty w NNKT, witaminę A, B i E oraz składniki mineralne.

 

Jak stosować olej z pestek moreli zimnotłoczony nieoczyszczony?

  • Olej z pestek moreli, podobnie jak inne oleje nierafinowane, najlepiej stosować na zimno, ponieważ w wysokich temperaturach może utracić swoje właściwości.
  • Olej morelowy tłoczony na zimno nierafinowany można po prostu regularnie pić w podobny sposób jak syrop na kaszel, przede wszystkim jeśli używamy go głównie jako suplementu diety.
  • Nieoczyszczony olej z pestek moreli dziewiczy może się również odnaleźć w kuchni, np. jako dodatek do sałatek. Nasz sklep internetowy poleca go również jako okrasę do kaszy.

 

Nasz sklep internetowy oferuje odbiór osobisty towaru w następujących miejscowościach: Łomianki. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić olej z pestek moreli tłoczony na zimno nierafinowany Ol'Vita, tylko u nas niska cena i wysyłka do całego kraju.

30 innych produktów w tej samej kategorii: