Ciastka-bezglutenowe-bez-dodatku-cukrów-130-g Zobacz większe

Ciastka bezglutenowe bez dodatku cukrów 130 g

8v-102

Nowy produkt

Ciastka bezglutenowe bez dodatku cukrów 130 g, substancja słodząca: ksylitol. Niski indeks glikemiczny. Odpowiednie dla osób unikających i nietolerujących glutenu.

Więcej szczegółów

2 szt.

7,70 zł brutto

OPIS

Ciasteczka bez dodatku cukrów, bezglutenowe

Substancja słodząca: ksylitol.

Tylko naturalnie występujące cukry.

Mogą być spożywane przez osoby nietolerujące glutenu.

- nie zawierają tłuszczu palmowego,

- nie zawierają tłuszczów trans,

- wysoka zawartość błonnika pokarmowego,

- zawierają ksylitol zamiast cukru białego (ksylitol - ma działanie przeciwpróchnicze, ma znacznie niższy indeks glikemiczny niż biały cukier oraz jest od niego mniej kaloryczny),

- idealne dla osób, które chcą ograniczyć cukier w diecie,

- zawierają błonnik rozpuszczalny (mający działanie prebiotyczne, charakteryzujący się niskim indeksem glikemicznym oraz zwiększający absorpcję wapnia w jelicie)

- nie zawierają składników pochodzenia pszenicznego,

- kruche ciasteczka o delikatnym mleczno-waniliowym smaku

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1959 kJ /469 kcal

Tłuszcz:  24 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  8 g

Węglowodany: 56 g

w tym cukry: 0,7 g

Błonnik: 10 g

Białko: 2,3 g

Sód:  0,2 g

Masa netto: 130 g


Składniki: skrobia (ziemniaczana, kukurydziana), margaryna (oleje i tłuszcze roślinne /olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy/, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat), mąka (kukurydziana, ryżowa), rozpuszczalny błonnik kukurydziany, substancja słodząca: ksylitol; olej rzepakowy, mleko pełne w proszku, błonnik ziemniaczany, substancja zagęszczająca: guma guar; emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancja spulchniająca: węglany sodu; aromat.

30 innych produktów w tej samej kategorii: