Pasta słonecznikowa bezgl. BIO 180g (Zwergenwiese)

8v-238

Nowy produkt

Wegański zamiennik twarożka, śmietany lub masła. Bez laktozy, bez cholesterolu. Smarowidło do kanapek, baza do dipu ziołowego lub lodów bez mleka. Ekologiczna.

Więcej szczegółów

9,40 zł brutto

OPIS

Cechy produktu

Pasta słonecznikowa Zwergenwiese to produkt bez mleka, który można jeść zamiast masła, twarogu, serka czy śmietany.

 

Dlaczego warto stosować pastę słonecznikową?

  • Ponieważ pasta słonecznikowa nie zawiera laktozy ani innych składników pochodzenia zwierzęcego, jest to bezmleczna alternatywa przeznaczona dla wegan i osób z nietolerancją laktozy.
  • Twarożek słonecznikowy w przeciwieństwie do masła czy śmietany można stosować przy problemach z cholesterolem.
  • Pasta słonecznikowa do kanapek została przygotowana z ekologicznych składników.

 

Pasta słonecznikowa Zwergenwiese – do czego jej używać?

  • Krem słonecznikowy nadaje się do wypieków, deserów i wszelkich innych potraw.
  • Z użyciem pasty z nasion słonecznika można zrobić lody bez mleka albo napoje takie jak bezmleczny szejk.
  • Pasta słonecznikowa może być bazą do dipu ziołowego.
  • Pasta słonecznikowa to dobre smarowidło do kanapek.

 

Masa netto: 180 g

 

Pasta słonecznikowa - skład: ziarna słonecznika* (28%), woda, olej słonecznikowy*, sok z cytryny*, sól morska. * - składniki ekologiczne, objęte certyfikatem kontroli

 

Certyfikaty: DE-ÖKO-024, BIO

 

Produkt bezglutenowy, wegański, bez laktozy, bez drożdży

 

Wartość odżywcza w 100 g pasty ze słonecznika:

Wartość energetyczna: 1449 kJ (351 kcal)

Białko: 6,9 g

Węglowodany: 2,7 g, w tym cukier: 0,6 g

Tłuszcze: 34,4 g, w tym:

kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g

kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 19,2 g

kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 12,0 g

Błonnik: 1,7 g

Sód: 0,18 g

 

Nasz sklep bez laktozy oferuje odbiór osobisty produktu. Dostępne lokalizacje: Łomianki.

30 innych produktów w tej samej kategorii: