Masło migdałowe prażone 99,99% 185g (Primavika) Zobacz większe

Masło migdałowe prażone 99,99% 185g (Primavika)

8v-460

Nowy produkt

Pasta migdałowa do kanapek i nie tylko, 99,99% składu to migdały, bez chemii i dodatku cukru. Zamiennik masła orzechowego.

Więcej szczegółów

Duża ilość

19,20 zł brutto

OPIS

Masło migdałowe prażone Primavika to krem do kanapek przygotowany z prażonych migdałów. Przypomina zwykłe masło orzechowe i można je stosować jako zamiennik masła orzechowego, jednak jest od niego dużo wartościowsze, ponieważ migdały są źródłem wielu cennych minerałów. Krem migdałowy firmy Primavika to produkt wysokiej jakości, składający się w 99,99% z migdałów, wyprodukowany bez dodatku cukru. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić masło migdałowe lub inne smarowidła do kanapek, takie jak hummus, tahina czy pasta słonecznikowa, nasz sklep internetowy oferuje szeroki wybór produktów tego typu, zajrzyj do kategorii Przetwory warzywne, sosy, pasty.

 

Masa netto: 185 g

 

Skład: migdały prażone 99,99%, sól

 

Masło z migdałów Primavika wyprodukowano bez dodatku cukru i innych substancji słodzących (zawiera tylko naturalne cukry występujące w składnikach), bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Krem migdałowy jest wolny do GMO.

 

Informacje dla alergików: masło migdałowe prażone może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych.

 

Wyprodukowano w Polsce

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 628 kcal / 2604 kJ

Białko: 20 g

Węglowodany: 20 g

Tłuszcz: 52 g

 

Dlaczego warto jeść masło migdałowe prażone Primavika?

  • Krem migdałowy Primavika to po prostu prażone migdały zmielone i lekko osolone. Masło migdałowe ma zatem podobne zalety co same migdały, które znane są między innymi ze znacznej zawartości witaminy E, silnego antyoksydanta, który spowalnia starzenie organizmu.
  • Migdały, a zatem również pasta migdałowa, zawierają też dużo cynku, magnezu i potasu. Dzięki składnikom mineralnym migdały pozytywnie wpływają na pamięć i koncentrację.

 

Jak stosować krem migdałowy Primavika?

  • Masło migdałowe prażone możemy jeść z pieczywem i to jest jego podstawowe zastosowanie. Nasz sklep internetowy poleca kanapki z masłem migdałowym i konfiturą.
  • Masło z migdałów prażonych nadaje się też jako dodatek do różnego rodzaju ciast i ciastek, np. jako masa do piszingerów (wafle przekładane kremem) lub warstwa wykwintnego ciasta.
  • Jeśli posłodzimy masło migdałowe, możemy przygotować z niego krem podobny do marcepanu (nasz sklep internetowy poleca użycie ksylitolu, zamiennika cukru z kory brzozy).
  • Pasta migdałowa pasuje też do naleśników, polecamy np. gryczane naleśniki z masłem migdałowym.

 

Nasz sklep internetowy oferuje odbiór osobisty towaru w następujących miejscowościach: Łomianki. Nie zastanawiaj się dłużej, gdzie kupić masło migdałowe prażone Primavika, tylko u nas niska cena i wysyłka do całego kraju.

 

Dla głodnych wiedzy

Wiesz już, co to masło migdałowe, gdzie kupić ten produkt i jak go stosować, może zainteresują cię jeszcze poniższe ciekawostki:

  • Czym różni się masło migdałowe od marcepanu? Marcepan jest bardzo podobny, główna różnica polega na tym, że zawiera dużą ilość cukru, użyte do niego migdały są blanszowane i ma inną konsystencję. Inna rzecz jest taka, że w popularnych słodyczach najczęściej marcepan jest kiepskiej jakości, o niewielkiej zawartości migdałów lub nawet wyprodukowany bez ich użycia.
  • Masło migdałowe to po angielsku almond butter, po francusku beurre d'amande, po niemiecku Mandelbutter.

30 innych produktów w tej samej kategorii: